Billig og bæredygtig møntvask på Frederiksberg

Når du vasker dit tøj i vores møntvask, støtter du et godt formål. Du kan også være sikker på, at din møntvask både er miljø- og klimavenlig.
Vores priser er heldigvis yderst fair og svarer til priserne i et standard møntvaskeri. Nedenfor kan du se prisen på vask, centrifugering, tørretumbling og leje af rulle:

Priser

Vask (7 kg): 32 kroner

Vask (13 kg): 48 kroner

Vask (17 kg): 65 kroner

Sæbe: 9 kroner
(Du er også velkommen til at medbringe dit eget vaskemiddel)

Centrifuge: 5 kroner

Tørretumbling (pr 1,5 minut): 2 kroner

Rulle (pr 4 minutter): 5 kroner

 

Klik her for at se hvor vi holder til

 

Vores vasketips

At vaske tøj er ikke en videnskab. Men! Der er nogle få ting, der er gode at huske på, hvis du vil passe på dit tøj og miljøet. Og det gælder både, når du bruger vores møntvask, eller hvis du vasker derhjemme.

1. Husk at farve-sortere dit tøj, inden du lægger det i maskinen

2. Læs altid vaskeanvisningen på tøjet, hvis du er i tvivl

3. Husk at forbehandle pletter med for eksempel opvaskemiddel eller pletfjerner

4. Sengetøj, håndklæder og rengøringsklude vaskes på 60 grader

5. Undgå at du ikke fylder for meget tøj i maskinen. Når maskinen er fyldt skal du kunne have en lodret hånd over vasketøjet. Hvis ikke der er plads til din hånd er maskinen for fyldt.

6. Hvis du selv hælder sæbe i beholderen, er det vigtigt, du doserer rigtigt i forhold til vandets hårdhed. På Frederiksberg er vandet hårdt. Du kan læse på vaskemidlets etiket, hvor meget sæbe der skal i vaskemaskinen, når vandet er hårdt.

7. Det kan være en god ide at hælde 1 dl husholdningseddike i vaskemaskinens skyllemiddelsbeholder. Eddike gør dit vasketøj blødt og pænt i farverne. Det er godt for maskinen, og meget bedre for miljøet end traditionelt skyllemiddel!

 

Hvis du vil have flere gratis vasketip så følg Det Sociale Vaskeri på Facebook!